ClickCease

Montage Tuinschermen

Scherm plaatsen: stap 1

image002

01

Opmeten

Meet de totale lengte van de schutting op met een landmeter en/of rolmaat 
Bereken hoeveel schermen u nodig heeft door deze lengte door 189cm te delen. (180cm voor het scherm + 9 cm voor de paal) Bekijk ook hoeveel palen u nodig heeft.

 

image004

02

Uitmeten

Bepaal de plaats van de eerste paal en meet vandaar uit de posities van de andere palen. Een touwtje zorgt ervoor dat ze netjes in een lijn staan.

 

image005

03

Gaten graven

Graaf met een schep of boor met een grondboor de gaten (ca. 90 cm. diep) voor de schuttingpalen.

Tip!: U kunt een grondboor bij een Bouwmarkt.

 

image006

04

Palen plaatsen

Zet de palen in de gaten en veranker ze met Paal-Vast. Zo staan ze  stevig. Gebruik een waterpas om de palen recht te zetten.

Tip!: Snelcement is in 15 minuten hard. Gebruik rubberen handschoenen, want het is agressief materiaal. 

 

image007

05

Gelijke hoogte

Controleer met een touwtje en waterpas of de palen even hoog zijn. Ga uit van de laagste paal en zaag de andere zo nodig af, of graaf de paal dieper in de grond.

 

Bevestig nu het L- of T- beslag aan de tuinpaal op de hoogte van de dwarsbalken van de tuinschermen.  

Montage_vorbeeld_2
 

06. Vervolgens kunt u het eerste scherm aan de tuinpaal bevestigen. De schermen dienen wel minimaal 2 cm boven de grond te worden geplaatst.

 
                
 

Zeer_mooi2add

 

07. Werk op dezelfde wijze verder totdat het laatste scherm geplaatst is. Dus plaats niet eerst alle palen maar werk scherm na scherm, dus: paal-scherm-paal-scherm enz.  
 
 
 
T_beslg
LET OP: Bij montage met bovenstaande type ophangbeugel, eerst de schroef uit de plank ter hoogte van het plastic kapje verwijderen. Hierna kan het plastic kapje uit de dwarsligger worden verwijderd zodat de ophangbeugel in de dwarsligger kan worden geplaatst. Indien gewenst, kunt u de overgebleven helft van het plastic kapje terug plaatsen in de overgebleven holle ruimte.  (PS: Dit is alleen van toepassing voor tuinschermen uit de Topline serie). Indien de tuinschermen gekantelt worden geplaatst (dus met de planken in horizontale richting) of koud op de grond ( het niet aanbrengen van krimpvoeg ) worden geplaatst, dan vervalt de garantie.