ClickCease


Voorbeeld Vlonder/Terras berekening 

Wat heb ik nodig?

Vlonders worden vaak in de tuin gelegd, maar kunnen onder een veranda worden geplaatst of in een serre. Ook zeer geschikt voor balkons en dakterrassen, let hierbij op uw dakbedekking (zie ook granulaattegels hieronder).

All-In totaalpakket
Vlonderplanken dienen ‘zwevend’ te worden gelegd. Dat wil zeggen dat er dwars ónder de vlonderplanken onderbalken geplaatst dienen te worden. De planken liggen niet strak tegen elkaar, doormiddel van de montageclips is de ruimte tussen de planken zo’n 5 á 6 mm én worden de planken vastgelegd op de onderbalken. Deze materialen zitten in een All-In totaalpakket. Hiermee kunt u dus al een terras/vlonder maken. In deze pakketten zitten voldoende onderbalken, clips en planken voor terrassen die niet in een patroon/verband liggen. U kunt verschillende maten combineren, al is het altijd beter om zo veel mogelijk planken van dezelfde lengte te nemen in verband met kleine kleurverschillen.


Heeft u 3,5 meter bij 5 meter en wilt u enkel hele planken over 3,5 meter leggen met 4 meter planken, dan heeft u nodig 4 x 5 = 20 m2 aan 4 meter All-In totaalpakket pakket.


Patroon
Is het terras langer of breder dan de langst mogelijk vlonderplank dan zult u in een repeterend  patroon moeten gaan leggen. Het is niet verstandig om dit ‘door te leggen’ zoals bij laminaat, dus dat de naden op willekeurige plekken in het terras komen te liggen. Door planken doormidden te zagen of andere lengtes te combineren kunt u efficiënt bestellen.


 

Extra onderbalken
Elk uiteinde (kopse naad) van een plank dient te worden ondersteund met een eigen onderbalk en ook hieraan worden vastgelegd. Gaat u in een patroon leggen dan heeft u naast het aantal m2 aan totaalpakket ook nog aanvullend extra onderbalken nodig.


Randafwerking
Kijk je tegen de kopse kant of zijkant van het terras aan, dan is het wel zo fraai om dit af te werken met een randafwerking. Ligt het terras tegen een schutting, border, etcetera aan, dan hoeft u hier geen randafwerking te monteren.Worteldoek
Werkt u over aarde/grond heen, dan is het aan te raden om ónder het terras worteldoek te plaatsen, hierdoor geeft u groen geen kans om onder uw vlonder te laten groeien.

Granulaattegels
Wilt u een terras maken op uw balkon en de dakbedekking is dakleer (bitumen), dan heeft u granulaattegels nodig om uw dakleer te beschermen. Heeft u een betonnen dakbedekking (bij bijvoorbeeld een balkon), dan is het alsnog verstandig om deze tegels te nemen; op deze manier wordt de afwatering niet gehinderd door de onderbalken. U vindt bij ons een set onderliggers per lengtes van 220cm in ons assortiment.

Losse onderdelen
Naast de totaalpakketten verkopen wij ook alle onderdelen apart en per stuk. Mocht u bijvoorbeeld  reeds onderbalken hebben, dan hoeft u enkel vlonderplanken en clips te bestellen. U kunt ook een totaalpakket bestellen en dan bijvoorbeeld één plank extra als u deze ergens anders voor wilt gebruiken.